Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2009 23:21 - I present you... OrigamiTube
Автор: papercraft Категория: Хоби   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.07.2009 21:46


С това започвам една серия от представяния на сайтове и блогове, които имат papercraft насоченост и са ми направили някакво впечатление. Така ще ви е по-лесно да се ориентирате къде да търсите добри модели, а ако посещавате настоящия блог само заради "зрелището", определено ще оцените представяните сайтове като заслужаващи повишено внимание спектакли.



OrigamiTube - Watch, Fold, and Show Off !

Днес завърших своята
Kusudama Ball и тъй като реших, че заниманието ми допада, заех се да си търся друг подобен papercraft. Така от сайт на сайт попаднах на www.origamitube.com, което се оказа истински рай за хартиените ми наклонности. Макар сайтът да не е от най-оживените и проспериращи, определено си заслужава посещението. В него не само можете да видите най-невероятни и крехки произведения на човешкия гений (и на човешката безработица), но и при наличие на мерак да си ги направите, учейки се от клипчетата. В много случаи това е значително по-лесно, отколкото да търсите упътвания със странни схеми, снимки и обяснения "стъпка по стъпка".

Ако винаги сте имали влечение към това традиционно японско изкуство, но сте се спирали заради високите цени на вносните книги с модели и инструкции, този сайт определено ще ви зарадва. Ако пък сте новак в тази област, не подминавайте - OrigamiTube има какво да предложи и на начинаещите. По-запалените в областта и желаещи да се изявят имат възможност да се регистрират и да качват свои видео материали.

В сайта ще намерите клипчета с обичайните модели на различни животни, цветя и предмети, но ще се сблъскате и със замайващите modular origami (каквато е споменатата Kusudama Ball - оригами, направена от няколко по-малки оригами); спиращи дъха фигури от банкноти; "невъзможни" 3D модели; оптически илюзии и какво ли още не. Посетете раздела Categories, за да изберете клипчета в интересуващата ви област, или просто пуснете търсачката за нещо, което ви се върти из главата.

Убедена съм, че можете да прекарате много приятни минути и часове, разглеждайки чудесата на този сайт, и ви уверявам, че няма да останете разочаровани, независимо дали сте се приготвили за действие с куп хартия до себе си или просто гледате от любопитство.



image

image


Тагове:   оригами,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: papercraft
Категория: Хоби
Прочетен: 274839
Постинги: 64
Коментари: 74
Гласове: 182
Архив